Thy- og morsingboernes julemad og traditioner 2019

Thy- og morsingboernes julemad og traditioner

Besøg i Café Amtoft tirsdag den 3. december kl. 18-21

Pia Buus Nielsen og Mie Buus inviterer sammen med Regional Madkultur til et arrangement i Café Amtoft der står i julens tegn. Pia og Mie fortæller gerne om stedet og maden, hvor der er fokus på hjemmelavede specialiteter, økologi og lokale råvarer.
Mie har tidligere arbejdet på Museum Thy og beskæftiget sig med thyboernes madkultur. Hun har skrevet den kulturhistorisk kogebog ’Tarfisk og Vækkelseskage’. Med udgangspunkt i bogen fortæller hun om thyboerne og morsingboernes julemad samt de folkelige traditioner, der tidligere hørte julen til.

Arrangementet afsluttes med juletapas:

  • Marineret sild med havtorn, karrysalat med æbler, syltede poreringe.
  • Fiskefrikadelle med havtornchutney.
  • Honningglaseret skinke og grønlangkål med hjemmerørt sennep.
  • Andebryst med sprød rødkålssalat marineret i rønnebærgelé.
  • Røget dyrekølle med tranebær.
  • Lammeleverpostej med svampe og syltet salturt.
  • Ost fra Thise: Hvid Benedict Kloster med hjemmelavet sirup, kiks og druer.
  • Hjemmebagt rugbrød og groft brød med Limfjordsporter, kryddersmør.
  • Klejner og julesmåkager samt cafeens egen kaffe fra Nicaragua.

Pris 195 kr.

(drikkevarer er for egen regning)

Tilmelding senest fredag den 29. november. Aftenen er for alle medlemmer af foreningen både virksomhedsmedlemmer og private medlemmer.

Tilmeld dig her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *